Attiya Gamri

Grootschalige luchthaven in Twente….

PvdA fractie Overijssel gelooft niet in grootschalige luchthaven

 

img_1332-3.jpg Herman Finkers en Tiem van Dalfsen

 

 

Gisteren is de PvdA fractie Overijssel op werkbezoek geweest bij Luchthaven Twente. Voorafgaand aan het bezoek aan de luchthaven heeft de provinciale fractie zich laten informeren door de gemeentelijke fracties van Enschede, Hengelo en Oldenzaal. Uit deze gesprekken is gebleken dat zowel de drie gemeentelijke fracties als de provinciale fractie niet geloven in een grootschalige luchthaven in Twente.

Belangrijkste uitgangspunt van de gebiedsontwikkeling luchthaven Twente voor onze fractie is werkgelegenheid. Vanuit dit standpunt gaan wij de voorstellen omtrent het gebied bekijken. Een grootschalige luchthaven wordt in onze ogen financieel onhaalbaar en ongewenste milieueffecten zijn niet uit te sluiten. Realiseren van werkgelegenheid is en blijft onze prioriteit nummer 1.

Na de rondleiding over de luchthaven hebben vertegenwoordigers van de Stichting Alternatieven Vliegveld Twente ook hun standpunt uiteengezet. Zij kwamen met interessante alternatieven voor het gebied, die nadere beschouwing verdienen.

 

Wij bepalen ons definitieve standpunt op basis van de uitkomsten van de MER en de Maatschappelijke Kosten-Baten Analyse. Woensdag 13 juni staat de luchthaven Twente op de agenda van de commissie Economie, Mobiliteit en Bestuur. Eind juni wordt in de Provinciale Staten de Milieu Effect Rapportage , besproken.

Write your comment Here

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com