Attiya Gamri

Anatolie Festival …Geweldig

foto-naures-atto-oostcultuur-assyrische-avond-2007-104.JPGfoto-naures-atto-oostcultuur-assyrische-avond-2007-307.JPGverkiezingen-2007-prov-079.jpg

Gisterenavond heeft Stichting Assyrië Nederland voor de tweede keer het Anatolie Festival georganiseerd met een Assyrische concertavond in de Grote Kerk in Enschede. De avond was prachtig ! De Assyrische zanger Habib Mousa met het Mor Afrem koor uit Enschede, en de zanger Nagham uit Zweden hebben prachtige liederen uit Mesopotamië gezongen. Liederen die 2000 jaar oud waren… Het was prachtig. Er waren meer dan driehonderd mensen uit Twente.

Carry Abbenhues, lijsttrekker PvdA Overijssel, opende de avond. Ondernemers en studenten hebben vragen gesteld aan Carry Abbenhues over de rol van de provincie als het gaat om startende ondernemers en over de visie van de PvdA op kunst en cultuur voor minderheden. Abbenhues gaf aan dat kunst en cultuur voor alle doelgroepen in Overijssel toegankelijk moet te zijn.

Een avond vol kunst en cultuur uit Twente. Voor de driehonderd aanwezigen was het geweldig om in de Grote Kerk Assyrische liederen te horen. Erg ongewoon voor velen, maar eigenlijk ook weer gewoon omdat de gemeenschap in Twente erg groot is.

Foto: Naures Atto en Hanna Antar

hanun-foto-anatolie-f.JPG

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com