Attiya Gamri

Najaarsnota positief behalve armoedebeleid

 staten071.jpg

De najaarsnota van de provincie Overijssel geeft een uiterst positief beeld. Dat gegeven wordt statenbreed onderkend. Het is een goed leesbaar stuk, waarin de realisatie van het beleid over de eerste helft van het jaar helder worden vergeleken met de doelstellingen uit de begroting. De complimenten aan zowel het  oude als het huidige college zijn dan ook op z n plaats.

Wel zijn er hier en daar wel erg optimistische inschattingen voor de tweede helft van het jaar gemaakt, maar we zullen dat pas echt weten bij behandeling van de rekening.

Over t onderwerp waren wij echt niet te spreken. Het initiatiefvoorstel van de Staten met betrekking tot het armoedebeleid is nog niet in uitvoering genomen en dat vinden wij een slechte zaak. Ook andere partijen – uitgezonderd de VVD – toonden zich daarover ontevreden. Het college gaf aan dat te willen oppakken.

Er zijn veel groepen in Overijssel die ondersteuning en begeleiding nodig hebben om weer deel te kunnen nemen aan onze samenleving. De PvdA vindt, dat het armoedebeleid zoveel mogelijk via een ge�egreerde aanpak zou moeten. Bijvoorbeeld het gericht inzetten op preventief jeugdbeleid heeft positieve effecten op de instroom in de jeugdzorg, heeft positieve effecten op het voortijdig schoolverlaten. Het vergroot daarmee de kansen op de arbeidsmarkt en heeft vervolgens preventieve werking ten aanzien van toekomstige armoedesituaties. 

www.pvdaoverijssel.nl

Write your comment Here

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com