Attiya Gamri

In gesprek met Sharon Dijksma

De fractie heeft op vrijdag 1 februari een overleg gehad met staatssecretaris van onderwijs Sharon Dijksma. Er is gepraat over cultuur, de luchthaven en de innovatie-agenda van Twente. Ook over de aansluiting tussen onderwijs en de jeugdzorg is uitgebreid gesproken.

Voorzitter Wim Dalhuisen noemde voorbeelden van leerlingen met gedragsproblemen op de reguliere basisschool. Omdat basisscholen deze kinderen niet voldoende kunnen helpen, gaat dat niet goed. Het duurt tijden voordat zij kunnen worden geplaatst binnen het speciaal onderwijs. Soms meer dan een half jaar. Dat is voor alle partijen een veel te lange periode. Dit verhaal was niet nieuw voor Dijksma. Ze benadrukte dat het speciaal onderwijs zeker een recht van bestaan heeft. Sterker nog, er is steeds meer vraag naar scholen voor zeer moeilijk opvoedbare kinderen en langdurig zieke kinderen. Maar er moet wel het een en ander veranderen.

 sharon4.jpg

Er wordt gewerkt aan twee zaken: de bureaucratie en de kwaliteit. Door experimenten wordt gekeken of er meer flexibiliteit kan komen. Het experiment Aanpak’n in Twente is hier een voorbeeld van: verschillende instanties gaan nauwer samenwerken. De experimenten moeten ertoe leiden dat voor kinderen zoals door Dalhuisen genoemd, er sneller adequate oplossingen komen, waar iedereen beter van wordt. 

Bron; www.pvdaoverijssel.nl

Write your comment Here

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com