Werkbezoek St. Oudere Migranten Oldenzaal

maart 26th, 2008

Vanochtend ben ik in gesprek geweest met de bestuurder  dhr. Yasar Engin en adviseur  Yoop Schunselaar van de Stichting Oudere Migranten Oldenzaal (SOM). De SOM is gehuisvest binnen de muren van het  Michoriushuis in Oldenzaal.
Oudere migranten zijn een vergeten groep in de Nederlandse samenleving. Veel oudere migranten leven geïsoleerd en spreken de Nederlandse taal bijna niet. Tijdens het gesprek is mij weer duidelijk geworden hoe belangrijk het is om in te zetten op integratie van deze groep ouderen. De SOM zet zich hier op verschillende vlakken voor in en organiseert verschillende activiteiten voor de ouderen in Oldenzaal. Dit is een mooi initiatief met zichtbare resultaten.
Ik zal de SOM de komende tijd volgen, om hen daarmee te steunen.

Trackback URI | Comments RSS

Leave a Reply

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com