Attiya Gamri

Werkbezoek Variya en Artikel 1 Overijssel

Op bezoek bij Variya en art. 1 Overijssel

De fractieleden van de commissie Jeugd, sociale infrastructuur en cultuur zijn op bezoek geweest bij Variya en Art. 1 Overijssel. Variya is de provinciale steunfunctie voor maatschappelijke ontwikkeling en integratie in Overijssel, waarin het Steunpunt Minderheden Overijssel, het Projectbureau Kulturhus en Equivalent, experts in emancipatie, zijn samengevoegd. Art. 1 Overijssel is een laagdrempelige voorziening, waar slachtoffers van discriminatie eenvoudig kunnen binnenstappen en direct en kosteloos hulp krijgen.

Wij waren benieuwd wat deze organisaties signaleren in de Overijsselse samenleving en waar zij zich zorgen om maken. Beide organisatie hebben aangegeven dat ze behoefte hebben aan duidelijke kaders en last hebben gehad van adhoc beleid. Verder volgen ze kritisch de aankomende veranderingen die de landelijke en provinciale overheid voor ogen heeft met betrekking tot provinciale steunfuncties. Zij verwachten dat een aantal zaken binnen hun organisaties hierdoor veranderen.
Art. 1 Overijssel heeft heel nadrukkelijk aangegeven dat de meldingen van discriminatie in Overijssel vorige jaar zijn gestegen. Deze ontwikkeling baart ons zorgen.

Write your comment Here

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com