Attiya Gamri

Najaarsnota niet behandeld in commissie JCS

Op verzoek van onze fractie is de najaarsnota -waarin de voortgang van de uitvoering van de begroting wordt behandeld – in de commissie Jeugd cultuur en sociale infrastructuur niet behandeld. Twee van de drie partijgenoten hadden de nota niet ontvangen. Ons verzoek is ingewilligd door de andere partijen. Wij willen het signaal afgeven dat wij stukken op tijd willen ontvangen. De afgelopen maanden zijn stukken regelmatig te laat verstuurd. De stukken van de nota Samen & Overijssel zijn daar ook een goed voorbeeld van. Te laat ontvangen betekent te weinig tijd om het goed voor te bereiden. Daarom heeft de PvdA het signaal afgegeven dat wij dit niet meer accepteren.

In de Staten is de najaarsnota wel behandeld. We hebben extra aandacht gevraagd voor de jeugdzorg. Wij maken ons zorgen over de hoeveelheid ouders in Overijssel met opvoedingsproblemen. Het percentage hulpvragen neemt toe, dit betekent dat steeds meer mensen de opvoeding van hun kinderen moeilijk of zwaar vinden of het niet meer aan kunnen. Wij willen een laagdrempelige toegang tot de jeugdzorg en een goede behandeling. Het is goed dat zoveel ouders de weg naar de jeugdzorg vinden maar het is onze verantwoordelijkheid om het wachtlijstenprobleem serieus op te pakken.

Ook de minimale resultaten op het gebied van de Eigenkracht conferentie hebben wij ter discussie gesteld. Dit gaan wij de komende tijd kritisch volgen.
www.pvdaoverijssel.nl

Write your comment Here

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com