Attiya Gamri

Actie tegen leeftijdsdiscriminatie hoognodig

De provincie moet in actie komen tegen leeftijdsdiscriminatie. Daarom dient de PvdA Overijssel woensdag 25 februari tijdens de Provinciale Statenvergadering een motie in om hier jaarlijks 100.000 euro beschikbaar voor te stellen. De motie wordt mede ingediend door de SP en Groen Links.
Het aantal meldingen van leeftijdsdiscriminatie stijgt explosief. Steeds meer 50 of 55 plussers geven aan dat ze moeilijk aan een baan komen of zelfs niet eens uitgenodigd worden voor een sollicitatiegesprek vanwege hun leeftijd. Vergeleken met vorig jaar is het aantal discriminatiemeldingen zelfs verdubbeld. Statenlid Attiya Tunc: “Hoe bestaat het dat wij ten tijden van vergrijzing, waarbij we alle kennis en expertise nodig hebben, de meest ervaren mensen uitsluiten?”
Wij vinden dat de provincie een voortrekkersrol heeft. Wij willen niet dat groepen in de samenlevingen op basis van ras, leeftijd, geloof of geaardheid buitengesloten worden. Daarom moet er zo snel mogelijk een actieplan worden opgesteld om leeftijdsdiscriminatie tegen te gaan. Bewustwording en stimulering moet in dit plan centraal staan, net als samenwerking met uitvoerende organisaties zoals Art.1 Overijssel, SENtrum, onderwijsinstellingen en ouderenbonden
persbericht PvdA overijssel

Write your comment Here

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com