Over mij

februari 21st, 2007

pasfoto Attiya GamriAttiya Gamri

Sinds 1980 woon ik in Oldenzaal. Samen met mijn familie moest ik Turkije ontvluchten. Het is een indrukwekkende gebeurtenis geweest: een reis naar een land waar de taal moeilijk is, de mensen blond zijn en iedereen een fiets heeft.

Een reis door de toekomst! Ik had nog nooit tv gekeken, nooit water uit een kraan zien komen en nooit met poppen gespeeld. Alles was nieuw en onbekend. Eerst zijn wij in Oldenzaal gaan wonen, provincie Overijssel. Nu woon ik samen met mijn man in Haarlem, Noord – Holland.

Ik heb elf broers en zussen, helaas zijn mijn vader, twee zussen en een broer niet meer in leven. Mijn moeder en een groot deel van mijn broers en zussen, wonen nog steeds in Oldenzaal.

Ik ben geboren in Arbo, een Assyrisch dorp in Zuid Oost Turkije. De Assyriërs, maar ook andere minderheden, worden in Turkije niet erkend als een volk met een eigen taal, cultuur, geloof, geschiedenis en toekomst.

arbo_11.JPG

 

assyrians-in-urmia.jpg foto :Assyrische mensen die de Genocide hebben overleeft, in Urmia ( Iran) terecht gekomen.

In 1915 zijn meer dan een half miljoen Assyriërs vermoord. Mijn opa en oma hebben veel familieleden verloren tijdens deze genocide.
irakfiras2.jpg Assyriers in Nineveh ( Irak ) 1 April, Assyrische nieuwjaar.

Naast lid van de Provinciale Staten ben ik Regio directeur van Allerzorg. Ik bestuur de Regio Duin&Bollenstreek en Leiden&Omgeving van deze thuiszorg organisatie te Woerden. Ook ben ik bestuurslid of geef ik adviesen aan diverse stichtingen.
Hiernaast ben ik lid van een internationale lobbygroep die opkomt voor de rechten van minderheden in het Midden Oosten, Assyria Council of EU www.assyriacouncil.eu

Op dit moment proberen wij aandacht te krijgen voor de Assyriërs in Irak. De Assyriërs willen een eigen provincie besturen waarin veiligheid, onderwijs en wederopbouw belangrijk zijn. Daarom ga ik drie à vier keer naar het Midden Oosten en spreek daar veel Assyriërs, Arabieren, Koerden, Turkmenen, Turken, Persen en andere minderheden. Ik heb met veel politieke partijen in het Midden Oosten over mensenrechten gesproken. Ook over hun eigen belangen en strijd die zij leveren. Het zijn altijd indrukwekkende gesprekken waarin niets bespreekbaar lijkt en achteraf alles besproken is.

 

Assyriërs vragen om erkenning en respect voor hun identiteit en cultuur in Noord Irak, Assyrië. ( werkbezoek ACE 2011 )

Mijn favoriete stad is Barcelona, daar zou ik alle weekeinden wel door willen brengen. Kunst, cultuur en voetbal zijn daar volop aanwezig.
FC Twente

 

 

In mijn vrije tijd kijk ik graag naar de wedstrijden van FC Twente. In de zomer fiets langs de duinen ..en… Carnaval in Oldenaaal is een aanrader ! Ik heb eindelijk een huis; ik heb me thuis gevoeld in Oldenzaal en voel me inmiddels thuis in Haarlem. Noord Holland is een prachtige provincie, waar ik me voor honderd procent voor wil inzetten.

Ik heb 8 jaar in de Provinciale staten van Overijssel gezeten. De afgelopen 8 jaar hebben meer dan 7000 mensen op mij gestemd. Ik heb met veel plezier mij werk als Statenlid gedaan in Overijssel.
U treft veel stukken op mijn weblog over mijn werk als Statenlid in Overijssel, uit februari 2007 — maart 2011. U krijgt een beeld van wat ik gedaan heb in de provincie Overijssel.

Vaste gasten ; Links: Hans Visscher en rechts; Max v.d BergPiet Jansen; lid van Gedeputeerde Staten

 

Piet Jansen; lid van Gedeputeerde Staten

Theo Rietkerk; lid van Gedeputeerde Staten; thema Luchthaven Twente

  • Comments(0)

Comments are closed.

Trackback URI |

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com